Min stora hjälte – min fina, fina pojke, har fyllt 6 år. Hans riktiga födelsedag firades på Mallorca och väl hemma firades han av släkt och vänner med denna tårta med inspiration från filmen Big Hero 6.

Big Hero 6 är en riktigt charmig och humoristisk äventyrsfilm från Marvel/Disney. Filmen handlar om Baymax – en kärleksfull, personlig sjukvårdsrobot som är programmerad att göra gott. Genom att scanna de han möter får han information om deras mående och vill göra allt för att hjälpa om personen inte mår bra. En sorglig händelse för underbarnet Hiro och Baymax samman och tillsammans med några vänner bildar de en ovanlig grupp superhjältar på jakt för att skipa rättvisa.

När kalasdagen väl började närma sig infann sig en oro över huruvida det skulle vara uppehåll eller inte (precis som under alla andra dagar denna sommar – om vi ens kan kalla det sommar). Veckan innan hade jag nämligen surfat förbi en annons på FaceBook från ett företag som hyr ut hoppborgar mm, vilket ledde till att jag impulsbokade detta inför kalaset för att överraska barnen. Efter ett par snabba skurar under förmiddagen som bidrog till en eller annan svordom kunde vi dock pusta ut då vädret sedan höll sig i schack. Utöver hoppborgen hyrde vi också en popcornmaskin som gav oss riktigt smarriga ”biopopcorn”. Barnen hade superroligt och det blev en väldigt uppskattad del av kalaset. Företaget heter Kalasborgen och får mina varmaste rekommendationer <3

Tårtans originaldesign kommer från Catherine´s Cakery.

image image image image

Baymax är gjord av rice krispies och marshmallows och täckt med en blandning av sockermassa och marsipan (bild nedan).

image image

Tårtan innehöll:
Chokladbotten
Chokladmousse över rostade hasselnötter i dulce de leche
Vit chokladmousse med färska hallon

Fruktspett
Macaron med citronkräm och lemon curd
Mintchokladsnitt

”We didn´t set out to be superheroes but life doesn´t always go as planned.”
– Hiro (Big Hero 6)

Categories: Barntårtor

Leave a Reply


Senaste inlägg

Baka i TV

Posted on Apr - 22 - 2018

0 Comment

Hundkalas

Posted on Okt - 15 - 2017

0 Comment

Bröllopstårta i svart och...

Posted on Sep - 29 - 2017

2 Comments

Liams Minecrafttårta

Posted on Aug - 28 - 2017

0 Comment

En svärmorsdröm

Posted on Aug - 16 - 2017

0 Comment