Ännu en gång har jag fått äran att skapa en av Astrid Lindgrens älskade figurer i socker, nämligen Pippi Långstrump. Denna gången var det till Molly som fyllde 2 år och önskade sig sin stora idol, Pippi, på födelsedagstårtan. Eftersom jag i nuläget har väldigt begränsat med tid till bakning passade det bra att Mollys faster bakade den smarriga tårtan som figurerna sedan sattes på. Jag gjorde allting på en ”platta” av marshmallowsfondant där jag fäste figurerna så att den sedan bara kunde föras över till tårtan.

GRATTIS Molly <3

Alla minns vi väl mer eller mindre Pippis härliga upptåg och påhittighet. Hur alla i staden reagerade på att en 9-åring bodde ensam i ett hus och inte gick i skolan medan Pippi bestämt menade att då hon var ett barn och Villa Villekulla var hennes hem bodde hon redan i ett barnhem ;). Eller hur hon, i sin längtan efter att också få ha sommarlov och jullov, går till skolan och frågar om hon kommit lagom till pluttifikationstabellen. Och ska man vara helt sanningsenlig så bodde hon ju faktiskt inte helt själv – Herr Nilsson och Lilla Gubben får ju inte glömmas :).

Här har vi henne – tillsammans med Herr Nilsson och en kappsäck full med guldpengar. The one and only – Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump.

20131025-221359.jpg

20131025-222143.jpg

”Det är ingen ordning på allting, man hittar inte vartenda dugg.”
– Pippi Långstrump

Categories: Övrigt

One Response so far.

  1. Glenn Lövgren skriver:

    Hejsan
    Kan man beställa en sådan pippifigur på platta och hur lång tid behöver du och vad kostar det?
    Riktigt fin modell.
    Mvh Glenn

Leave a Reply


Senaste inlägg

Lillebror fyller em8ji

Posted on aug - 29 - 2019

0 Comment

Liten har blivit stor

Posted on jul - 12 - 2019

0 Comment

Regnbågskakor

Posted on jun - 15 - 2019

0 Comment

Förtrollande pasteller

Posted on jun - 8 - 2019

0 Comment