”Dumma mej” (Despicable me) är Illumination Entertainment & Universal Pictures animerade succéfilm från 2010 och nyligen hade filmens uppföljare, ”Dumma mej 2”, premiär i Sverige. Filmerna handlar som mästerskurken Dr Gru och hans tjänare minionerna. Dessa gula små varelser alltså…skrattar bara jag tänker på dem! De är busiga, tramsiga och tokiga helt enkelt. Barnen har förälskat sig i dem och jag likaså! Liam, som ju inte är så gammal, kan inte direkt sitta stilla någon längre tid. När Elliot vill se något program eller film så kan Liam tycka det är intressant en liten stund för att sedan vända uppmärksamheten någon annanstans…tills han fick upp ögonen för minionerna. Barnens farbror kom en dag i början av sommaren och hade med sig lite filmer till Elliot (däribland ”Dumma mej”). Det tog ett tag innan jag satte på filmen men när vi väl såg den fastnade Liam direkt och det blev den första film han suttit stumt och tittat på från början till slut. Nyligen var vi dessutom på Liams första biobesök…filmen var ju given såklart ;). År 2014 planeras det komma en spin-off på dessa filmer som kommer att handla om…ja just det minionerna såklart :). Gissa vem som kommer att sitta bänkade på premiären? 😉

Så när jag skulle börja planera Liams 2-årskalas gick ju tanken direkt till minionerna. Självklart skulle en av dessa små godingar ha en central roll i firandet av hans dag. Sagt och gjort, idéerna kring skapandet av miniontårtan var därmed i full gång.

20130824-130328.jpg

minion2
Ovan ser ni två inspirationsbilder som jag har utgått ifrån när jag skapat tårtan.

Sådär ja, låt mig nu få presentera den senaste juvelen i min lilla tårtfamilj….om möjligt gjord med ännu mer kärlek än vanligt!! Till min busiga, lilla minionälskare på 2-årsdagen <3

20130824-130409.jpg 20130824-130345.jpg 20130824-130549.jpg 20130824-130432.jpg 20130824-130504.jpg 20130824-130449.jpg
På bilden ovan syns tårtan tillsammans med barnens små leksaksminioner.

20130827-114502.jpg
Sist men inte minst – en stackars demolerad minion ;). Storebror Elliot var snabb med att börja smaska i sig ögat medan de andra barnen glatt mumsade på armar och ben.

Chokladbotten
Chokladganache
Marängsmörkräm (med smak av hallon)

”If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.” 
– J.R.R. Tolkien

4 Responses so far.

 1. Ann skriver:

  Hej, underbar Minion tårta, hur gjorde du den rent tekniskt? Ser ut som om det är ngn metallgrej på bilden där den är skuren, vill du dela med dig om hur du gjorde den så maila mig gärna. Min son vill ha en sådan på sitt 5- års kalas.

  • Hej Ann! Vad roligt att du gillar tårtan! Under kategorin ”Barntårtor” hittar du inlägget ”Att göra en miniontårta” där jag beskrivit hur jag gjort – hoppas den kan hjälpa dig 🙂

 2. Jessica skriver:

  Hej
  Undrar hur många bitar den ger ca?

  • Hej! Nu var det ett tag sedan men jag kan tänka mig att den räcker till 25-35 pers beroende på hur stora bitar. Här hemma räcker den till minst 35 pers då jag alltid gör så mycket annat också så det blir inte att man tar så stora bitar 🙂

Leave a Reply


Senaste inlägg

Lillebror fyller em8ji

Posted on aug - 29 - 2019

0 Comment

Liten har blivit stor

Posted on jul - 12 - 2019

0 Comment

Regnbågskakor

Posted on jun - 15 - 2019

0 Comment

Förtrollande pasteller

Posted on jun - 8 - 2019

0 Comment