Att glädja mina nära och kära med tårtor är något av det bästa som finns 😀 <3. En av mina fantastiska vänner döpte dottern Maja i helgen. Hon tog det otroligt roliga beslutet att ge mig fria händer att skapa en tårta till detta speciella tillfälle och BOOM så exploderade min lilla idébank i hjärnan och ut ramlade både det ena och det andra! Valet (som i slutändan ändå inte var särskilt svårt) landade på idén ”karuselltårta”. Har sett någon varianter på denna typ av tårta tidigare och bara väntat på ett tillfälle att få göra idé till verklighet! Och jag måste faktiskt själv erkänna att jag allt blev lite kär i denna tårta ;). Eftersom tid är en bristvara blir mina tårtprojekt för tillfället väldigt långdragna. Jag planerar långt i förväg, gör dekorationer lite åt gången, vecka för vecka…en häst här….en häst där ;). När jag tillslut har slutresultatet framför mig känns det ibland lite extra i hjärtat att ge iväg det…med denna tårtan var det just så! Skulle liksom vilja ställa in den i ett vitrinskåp eller nåt för att kunna titta på den lite då och då ;). Annars är det ju just det som är det roliga med tårtor – de kommer till nytta direkt och står inte i något vitrinskåp och samlar damm ;). Tur jag tog massa bilder på den istället…här kommer en drös 😀

image

image

Karusellen är gjord av Rice Krispe Treats som sedan täckts med sockermassa.

image

M för Maja <3

image image

image

De tre sockerhästarna fick varsin ”sadel/skynke” i olika färger och med detaljer målade i guld.

image

Karusellens mitt är sexkantig med ett försök att handmåla ett guldmönster på varje kant. Det var inte lätt och kräver definitivt mer övning för att kunna bemästra!

image

För att fånga upp mitt handmålade mönster på karusellens mittpelare målade jag ett guldtryck uppe på karusellen som blev lite fritt för tolkning – ett hjärta eller bokstaven M eller både och?? You pick!! <3

Chokladbotten
Passionsmousse
Mörk chokladmousse med hackad mörk och vit choklad

”Sometimes me thinks ”what is a friend?”, and then me say ”friend is someone to share the last cookie with”
– the Cookie Monster

Categories: Barntårtor, Doptårtor

Leave a Reply


Senaste inlägg

Lillebror fyller em8ji

Posted on aug - 29 - 2019

0 Comment

Liten har blivit stor

Posted on jul - 12 - 2019

0 Comment

Regnbågskakor

Posted on jun - 15 - 2019

0 Comment

Förtrollande pasteller

Posted on jun - 8 - 2019

0 Comment