Letar du efter det där lilla extra som ”wedding favor” inför kommande bröllop? Då är detta perfekta tipset! Närmare bestämt chokladdoppade Oreos. Wedding favors är kanske ingen utbredd tradition i Sverige men visst börjar man väl mer och mer se att även vi svenskar snappat upp den trevliga idén att ge alla gäster en liten sak/grej/godsak som ofta återfinns kring dukningen för varje gäst!

IMG_0674

IMG_0677 IMG_0666

image
Formen har jag köpt via Strössel & annat. Jag använde vit tempererad choklad för bruden och mörk tempererad choklad färgad med svart chokladpulverfärg till brudgummen. Chokladen för detaljerna är också färgad med pulverfärg anpassad för choklad. Först fylls formen med chokladen för de små detaljerna. Efter att chokladen fått torka lite fylls formarna nästan till hälften med vit respektive mörk/svart choklad. Oreokakan trycks ner och formen fylls så att kakan täcks. Kakorna trycks ut när chokladen har stelnat – jag hade mina en vända i kylen också för att de skulle stelna lite snabbare.

image
Till min brors bröllop gjorde jag en annan variant – nämligen som cakepops. Varje gäst fick en brud och en brudgum inslagna i en cellofanpåse. En väldigt uppskattad liten gåva 🙂

Vilken är din favorit – chokladdoppade Oreos eller cakepops?

”The true secret of happiness lies in taking a genuine interest in all the details of daily life.”
– William Morris 

Categories: Övrigt, Steg för steg

2 Responses so far.

  1. Lena skriver:

    Hej, skulle gärna vilja komma i kontakt med dig och se om man kanske kan göra en beställning på någon av dina bröllopsbakelser. Hör gärna av dig!
    Med vänlig hälsning, Lena

Leave a Reply


Senaste inlägg

Baka i TV

Posted on Apr - 22 - 2018

0 Comment

Hundkalas

Posted on Okt - 15 - 2017

0 Comment

Bröllopstårta i svart och...

Posted on Sep - 29 - 2017

2 Comments

Liams Minecrafttårta

Posted on Aug - 28 - 2017

0 Comment

En svärmorsdröm

Posted on Aug - 16 - 2017

0 Comment