Årets påsktårta var lite av ett experiment kan man säga! I maj ska jag baka bröllopstårta till min kusin och påsktårtan fick därför bli testpilot för lite nya fyllningar. Jag hade en tanke som från början kändes väldigt bra men det slutade dock i katastrof 😉 I julas blev jag bjuden på en himmelskt god kolapaj toppad med grädde och färska hallon. Jag bad snällt om receptet och gjorde en egen paj att bjuda på när vi träffade släkten på juldagen. Den blev snabbt en favorit hos min kusin och hans blivande fru vilket snabbt väckte en idé hos mig. Tänk om vi kunde göra en variant av detta anpassad för tårta till deras bröllop? Sagt och gjort – planen var vaniljbottnar, ett lager kola med vaniljmousse ovanpå samt ett lager med hallonmousse toppat med färska hallon. Låter gott eller hur? 🙂 Jag kokade kola, hällde i tårtbottenformen och lät det stelna där så att den enkelt kunde läggas på tårtbotten sedan. Allt gick enligt planer och tårtan stod i kylen för att gotta till sig till dagen efter då jag skulle spackla den med marängsmörkräm. Det var bara det att dagen efter hade kolan på något vis börjat smälta, den var fortfarande hårdare i mitten men allt överflöd bara rann ut! Ggaaahhhh!!! Kan det ha varit vaniljmoussen ovanpå som gjort det fuktigt och som gjort att kolan smält? Jaja, oavsett vad, tur att jag testade det innan det var dax för den riktiga bröllopstårtan 😉 Jag spacklade tills jag blev galen i hopp om att hålla den rinnande kolan på plats men jag fick anse mig besegrad när den letade sig igenom marängsmörkrämen som en envis frätande vätska! God var den i alla fall 😀 Nu har jag gått över till plan B 😉

PS: Den visar sig från sin bästa sida på bilden i alla fall. Vi låtsas inte om den frätande kolan som rinner ut på baksidan 😉 För övrigt hann jag inte göra chokladganache att hälla över tårtan utan detta är inget annat än vanlig hederlig chokladsås på tub (sån till glass ni vet). Funkade hur bra som helst!

image image

”Easter is the only time of the year when it´s perfectly safe to put all your eggs in one basket”.
– Kurt Avish

Categories: Övrigt

Leave a Reply


Senaste inlägg

Baka i TV

Posted on Apr - 22 - 2018

0 Comment

Hundkalas

Posted on Okt - 15 - 2017

0 Comment

Bröllopstårta i svart och...

Posted on Sep - 29 - 2017

2 Comments

Liams Minecrafttårta

Posted on Aug - 28 - 2017

0 Comment

En svärmorsdröm

Posted on Aug - 16 - 2017

0 Comment