En stilfull och vacker tårta till en lika stilfull och vacker 70-åring! Grattis kära svärmor!

Understa våningen är marmorerad i gråa nyanser med handmålade strimmor av guld. Översta våningen var aningen tidskrävande att göra men väl värt det. En väldigt fin mosaik-look tycker jag. Av sockermassan som skars bort runt understa våningen gjorde jag extra fyrkantiga mosaikplattor som även de målades med lite guldstrimmor. En del plattor fick bli helt släta och cremefärgade, andra färgades i rosa och lila och stansades med olika mönstermattor. Jag mätte höjden på tårtan och anpassade storleken på plattorna efter det. Turligt nog gick det ganska jämnt ut runt om också, sista två plattorna blev ca 2 mm mindre än resten vilket inte syns i det stora hela. Ett tips är annars att mäta delen som är kvar att täcka när man täckt ca 2/3 och på så sätt justera lite och få fram ett mått till plattorna som är kvar – om de blir 1-2 mm mindre gör ju inget! Det är dock mycket lättare att justera 3-4 plattor mot slutet än att inse att sista plattan bara blir 5 mm när de andra är 15 mm. Och inte att förglömma – en förutsättning är ju såklart att tårtan i grunden är jämn och rak.

På toppen sitter en sockerblomma i samma nyanser som tårtan. Bladen är gjorda med en pionutstickare och uppbundna på floristtråd. Jag älskar verkligen hittepåblommor! 🙂

Chokladbotten
Passionsmousse
Chokladmousse över rostade hasselnötter i dulce de leche

”Reflect upon your present blessings, of which every man has plenty; not on your past misfortunes, of which all men has some.”
– Charles Dickens 

Categories: Födelsedagstårtor

Leave a Reply


Senaste inlägg

Lillebror fyller em8ji

Posted on aug - 29 - 2019

0 Comment

Liten har blivit stor

Posted on jul - 12 - 2019

0 Comment

Regnbågskakor

Posted on jun - 15 - 2019

0 Comment

Förtrollande pasteller

Posted on jun - 8 - 2019

0 Comment