En och två och tre indianer…alla hade de fjädrar på huvudet, alla var det stora och starka! Det är väl så den går, eller hur var det?! 😀 Dessa små filurer är dock mer små och söta än stora och starka. Tur att de campar med stil i sitt respektingivande leopardtält. För leopardtältet borde väl gott och väl räcka som camouflage i skogen samt skrämma bort eventuella ovälkomna inkräktare, eller? 😉


Ovan syns bilder på tårtbygget, steg för steg! Först täcks tårtan i en ställbar form och fyllningen får stå över natten och stelna ordentligt. Sen spacklas tårtan med smarrig chokladmarängsmörkräm. Spacklingsprocessen må se enkel ut men är både tids- och tålamodskrävande. Krämen smetas på med en spatel och sedan använder jag en skrapa (typ en degskrapa) för att släta till ytorna. Resultatet byggs upp stegvis med lite kyltid emellan. Jag smetar på kräm, skrapar, kyler så det stelnar, smetar på mer kräm, skrapar och rättar till, kyler så det stelnar, smetar på mer kräm, skrapar, mer kräm, skrapar lite till….ja ni fattar! 😉 Inget lämnas åt slumpen utan jag kör på så tills allt är slätt och rakt. När tårtan är färdigspacklad får den stå i kylen några timmar så att allt sätter sig ordentligt innan tårtan täcks med marsipan/sockermassa och är redo att dekoreras.

Chokladbotten
Hallonmousse med färska hallon
Chokladmousse med bitar av Centerchoklad

”Be happy, and a reason will come along.”
– Robert Brault 

Categories: Barntårtor

Leave a Reply


Senaste inlägg

Baka i TV

Posted on Apr - 22 - 2018

0 Comment

Hundkalas

Posted on Okt - 15 - 2017

0 Comment

Bröllopstårta i svart och...

Posted on Sep - 29 - 2017

2 Comments

Liams Minecrafttårta

Posted on Aug - 28 - 2017

0 Comment

En svärmorsdröm

Posted on Aug - 16 - 2017

0 Comment