Vilka kontraster det kan vara mellan olika bröllopstårtor! Från helvitt majbröllop till ett något mer färgstarkt sensommarbröllop. Fantastiskt kul att prova göra tårta till samma typ av tillfälle men med så olika utgångspunkter. På C & L´s bröllop gick dukningen mestadels i limegrönt. Accentfärgen var korall där bland annat tärnornas klänningar var korallfärgade. Brudbuketten var en samling fantastiska vita kallor. På bröllopstårtan blev det därför en blandning av vita kallor och småblommor i lime och korall. Jag tänkte i min enfald att det borde gå relativt snabbt och lätt att göra dessa kallor av socker men det var mer tidskrävande än jag trodde! En kalla är ju en hjärtbladig växt så en hjärtutstickare var helt enkelt det jag utgick ifrån. Det visade sig dock bli ganska mycket formande för hand därefter för att få spetsen längre och få blomman att se lite mer äkta ut. Den gula kolven i mitten tog dock en evighet då den pickades för hand med en tandpetare sisådär tusen gånger för att få struktur så den inte blev helt slät. Efter torkning gavs blommorna en sista touch med lite pulverfärg i gult och grönt.

image image image image image

Chokladbotten
Chokladmousse med hackad vit/mörk/mjölkchoklad
Passionsmousse med färska hallon

”When you realize you want t o spend the rest of your life with somebody, you want the rest of your life to start as soon as possible.”
– When Harry Met Sally 

Categories: Bröllopstårtor

Leave a Reply


Senaste inlägg

Lillebror fyller em8ji

Posted on aug - 29 - 2019

0 Comment

Liten har blivit stor

Posted on jul - 12 - 2019

0 Comment

Regnbågskakor

Posted on jun - 15 - 2019

0 Comment

Förtrollande pasteller

Posted on jun - 8 - 2019

0 Comment