Till Tyras dopdag var ledorden ugglor, mintgrönt, natur och lite rosa. Ingen kan väl ha missat att ugglor dyker upp lite här och var nuförtiden, inte minst när det kommer till barnprylar och barnkläder. När jag tänker ugglor kan jag inte låta bli att tänka retro och då väcks minnen från barndomen till liv. Jag satt och funderade innan och såg bara kläder framför mig som matchade mina föräldrars blommiga brun/orange/senapsgula tapet i lägenheten vi bodde i när jag var liten! Jag kom sen på att jag nog minsann till och med klätt mina egna barn i något liknande när de var små – vill minnas en orange/brun uggletröja som, om jag inte minns fel, var av märket me&i. Tror också det fanns matchande bruna plyschbyxor om så önskades. Det är ju dock inte första gången saker och ting kommer igen i senare generationer eller hur? Lite kul ändå att saker som man som yngre tyckte var gräsliga kommer igen och blir populära när man är äldre 🙂 Kan då inte heller låta bli att tänka på min härliga flower power outfit som jag med stolhet bar när jag var i yngre tonåren – utsvängda byxor med broderade färgglada blommor längst ner tillsammans med en hatt och en  stickad blå långkofta utan ärm, även de med färgglada blombroderier. Och glöm för allt i världen inte den matchande blå ögonskuggan och de överdrivet rosiga kinderna! Undrar när det gör comeback? 😉 😀

Tårtan i inlägget är dock allt annat än retro med sina mjuka pastelliga färger i enkelt och stilrent utförande! Kärlek vid första ögonkastet för mig iallafall <3 🙂

image image image

Chokladbotten
Mango- och passionsmousse
Chokladmousse
Hackade bitar av vit kokoschoklad

”Wise old owl lived in an oak. The more he saw the less he spoke. The less he spoke the more he heard. Why can´t we all be like that bird.”
– Edward Hersey Richards

Categories: Barntårtor, Doptårtor

Leave a Reply


Senaste inlägg

Lillebror fyller em8ji

Posted on aug - 29 - 2019

0 Comment

Liten har blivit stor

Posted on jul - 12 - 2019

0 Comment

Regnbågskakor

Posted on jun - 15 - 2019

0 Comment

Förtrollande pasteller

Posted on jun - 8 - 2019

0 Comment