Alltså jag är bara sååååå kär i denna tårta! Min fina vän Hanna önskade sig en tårta i 35-årspresent och jag fick helt fria händer både gällande smak och utseende. Jag hade i princip ingen aning vad jag skulle göra fram tills betänketiden helt enkelt var slut och det var dax att börja baka. Med lite akuthjälp från Google (med sökorden ”cake inspiration”) föll lotten tillslut på ”abstrakt konst” som tema för tårtan. Tårtan är täckt i helvit fondant/marsipan och sedan målad för hand med ätbara pulverfärger. Jag har blandat pulverfärgerna med några droppar ofärgad alkohol och målat med hjälp av svampar och penslar.

Alkohol fungerar perfekt till detta ändamål då det torkar snabbt och inte löser upp underlaget. Alkoholen avdunstar så du behöver inte oroa dig för att du bakar en fylletårta 😉 Andra alternativ är att blanda färgerna med vatten, klar vaniljextrakt eller pressad citron – det tenderar dock att bli lite kladdigare, tar längre tid att torka, riskerar att lösa upp sockermassan och dessutom lämnar ju både vanilj och citron smak efter sig.

Toppen av tårtan pryds av en handgjord sockerblomma med tillhörande dekorativa små sockerkulor som är målade för att matcha tårtan. Blomman och färgkulorna är gjorda med inspiration från O´lala Designer Cakes. Har jag tid täcker jag gärna tårtfatet också med sockermassa samt sätter ett satinband runtom i matchande färg. Visst blir det stor skillnad med det lilla extra?

Tårtan fick många fina lovord och serverades efter en riktigt smarrig tapasbuffé. Vi hade en helt makalöst rolig kväll med mycket dans och skratt. En lyckad fest att minnas helt enkelt!!

Grattis än en gång till dig min kära vän <3 😀

image image image image

Chokladbotten
Chokladmousse över rostade hasselnötter i dulce de leche
Hallonmousse med färska hallon

”Good friends, good books and a sleepy conscience: this is the ideal life.”
– Mark Twain

Categories: Födelsedagstårtor

Leave a Reply


Senaste inlägg

Baka i TV

Posted on Apr - 22 - 2018

0 Comment

Hundkalas

Posted on Okt - 15 - 2017

0 Comment

Bröllopstårta i svart och...

Posted on Sep - 29 - 2017

2 Comments

Liams Minecrafttårta

Posted on Aug - 28 - 2017

0 Comment

En svärmorsdröm

Posted on Aug - 16 - 2017

0 Comment