Alltså detta med tårtor kan göra mig sååå exalterad!! Helt galet 😀 Denna tårtan gjorde mig så glad! Mitt goa lilla kusinbarn har fyllt ett år och valet stod mellan Babblarna och Musses Klubbhus. Båda är riktigt färgglada teman men Babblarna var ju inte så länge sedan jag gjorde så det var himla kul att det blev Musse! Var nervös inför att modellera Musse kan jag säga. Jag tycker det är oerhört svårt att modellera riktigt välkända figurer. De har ofta så speciella drag och uttryck som är svåra att få till. Deras kännetecken liksom. Det måste ju likna rätt figur så att säga 🙂 Ibland gör jag om figurerna ett par gånger innan jag blir nöjd men denna Musse blev till på första försöket yyaaayyy! Tummen upp 😀 Luftballongen är gjord av Rice Krispies och täckt med sockermassa/marsipan, korgen är gjord av marsipan och har fått torka runt ett glas för att hålla formen. Luftballongen är nerstucken i översta våningen med hjälp av grillpinnar som är sprayade med ätbar guldfärg. Jag har varit nervös i ett par veckor över denna luftballong och huruvida vikten skulle hållas uppe av grillpinnarna så att inte luftballongen fortsatte glida ner. Det visade sig att jag varit nervös i onödan för det funkade alldeles utmärkt! Jag vågade däremot inte köra tårtan med luftballongen på utan den tog jag av och satte på igen i festlokalen.

Jag antar att det är tydligt att mycket tid läggs på mina tårtors utseende?! Men minst lika viktigt är ju naturligtvis tårtans innehåll. Jag har genom åren lagt ner väldigt mycket tid på att testa mig fram till riktigt bra och goda recept. Mycket tid och kärlek ligger bakom tårtbakandet – varje tårtbotten gräddas för sig för att de ska bli jämnt gräddade dvs. undvika att blir saftiga i mitten och torra mot kanterna. Några halvfabrikat som tex pulvermousse och kakmixer existerar inte i min tårtvärld. Jag är själv uppvuxen på margarin men kan inte minnas när jag nånsin köpt hem det själv! Riktigt SMÖR ska det vara! Och riktiga bär, god choklad, äkta vanilj och fet grädde 😉 Marängsmörkräm gjord på varmvispad maräng och blandad med smält choklad håller tårtornas innehåll på plats och spacklas noggrannt på i flera omgångar för att bli riktigt slätt. Sist men inte minst täcks de omsorgsfullt med finfin dekorfondant och marsipan från Örebro bagerivaror – marsipanen för smakens skull och fondanten för en snyggare täckning med bättre följsamhet. Rakt och slätt ska det vara vilket inte kan skyndas fram!

Mussetårtan var fullproppad med hallon och choklad – de tveklöst mest populära smakerna! ”Den godaste tårtan jag någonsin ätit” var ett utlåtande från en av gästerna – det måste ju ändå vara ett av de bästa betygen man kan få! 😀

image image image image image image image

Chokladbottnar
Chokladmousse med Centerchokladbitar
Hallonmousse med färska hallon

”I only hope that we don´t lose sight of one thing – that it was all started by a mouse”.
– Walt Disney

Categories: Barntårtor, Doptårtor

Leave a Reply


Senaste inlägg

Lillebror fyller em8ji

Posted on aug - 29 - 2019

0 Comment

Liten har blivit stor

Posted on jul - 12 - 2019

0 Comment

Regnbågskakor

Posted on jun - 15 - 2019

0 Comment

Förtrollande pasteller

Posted on jun - 8 - 2019

0 Comment