Jag fick en ny silikonform av mamma i julklapp och har sedan dess haft en idé som jag varit nyfiken på att testa. De senaste månaderna har livet dock bjudit på svårigheter som jag aldrig trodde jag skulle behöva utsättas för. Jag har knappt nått över vattenytan med näsan och bakning har varit det sista jag tänkt på! Jag är dock glad att jag besitter denna kreativa sida och att jag försöker återkomma till den då och då. Kreativitet genererar glädje – både för den som skapar och för andra som beskådar de alster som skapas. Så länge jag kan pyssla i lugn och ro är bakning och skapande i socker som terapi och blir något lugnande och rogivande.

Tårtan i detta inlägg är ingen riktig tårta men skulle naturligtvis lika bra kunnat vara det 😀 Tack vare runda frigolit dummies kan man öva på olika tekniker och utveckla idéer utan att behöva baka själva tårtan. Frigolittårtan täcks med sockermassa/marsipan som vanligt och sedan är det bara att låta fantasin flöda och testa sina idéer.

Tårtan jag gjort nedan är täckt med vit sockermassa och sprayad med ätbar guldfärg. Blomman är gjord av svart flowerpaste och är uppbunden på floristtråd.

Guld och svart – vilken kombo det blev!! I love <3

image image image

”Love is the only gold”
– Alfred Lord Tennyson

Leave a Reply


Senaste inlägg

Lillebror fyller em8ji

Posted on aug - 29 - 2019

0 Comment

Liten har blivit stor

Posted on jul - 12 - 2019

0 Comment

Regnbågskakor

Posted on jun - 15 - 2019

0 Comment

Förtrollande pasteller

Posted on jun - 8 - 2019

0 Comment