Det går inte alltid som jag vill när jag bakar. Fyllningen blir för lös, tårtbotten glöms i ugnen och bränns, smörkrämen skär sig och tårtan tappas 😉 Det är bara att acceptera. Det finns bra bakdagar och det finns dåliga bakdagar. En riktigt ”härlig” bidragande faktor till en dålig bakdag är vädret! Nog för att högsommarvärmen är efterlängtad i många avseenden men i samband med tårtbak skapar det mest besvär då man smälter och svettas ikapp med sina tårtor. Jag får rent ut sagt panik när jag ser hur sockermassan eller marsipanen sakta men säkert blir mer och mer glansig och svettpärlorna är på väg…gggaaahhhhhh!!!!! I samband med min brors bröllop slapp jag dock detta men brottades istället med en del andra problem. Men trots en del motgångar blev det ändå bra till slut. Cakepopsen till gästerna blev mycket uppskattade och både makroner och cupcakes blev perfekta små mumsbitar i väntan på brudparets ankomst. Och tårtan! Ja vad ska jag säga om tårtan? Den serverades HEL. Jag lämnar det där 😉 Jag sa till och med ”Den kan vara fylld med skit! Jag struntar i vilket! Den står här och den är hel!”. Har ni missat historien kring missödet med bröllopstårtan finns den att läsa här 😉

image
Att baka makroner inför bröllopet blev plötsligt en sån grej som inte alls funkade. De första 100 skalen ungefär blev mer eller mindre som på bilden ovan. De reste sig jättefint för att precis på slutet bara glida över på ena sidan. Blir man galen eller blir man galen? Jag felsökte allt jag gjorde om och om igen men kunde inte komma på vad tusan det var som blev fel! Tillslut satte jag in en termometer i ugnen vilken visade att den var 20 grader lägre än vad jag satt den på. Jo alltså nog för att jag har läst hur höga krav dessa makroner har för att vilja visa sig från sin bästa sida men alltså vilka jäkla bortskämda bakverk! Och ändå kan jag inte sluta göra dem haha! Dem är ju bara sååå rysligt goda 😀 Bilden nedan visar iallafall att jag efter många om och men lyckades få dem att samarbeta 😉

image image

Här har vi ett helt gäng med cakepops redo att pimpas 🙂 De ljusa är en saftig vaniljkaka blandat med marängsmörkräm och lemon curd och de mörka är chokladkaka blandat med chokladsmörkräm.

 image

image

image

image

image

Före och efter bild. På den högra bilden är löven målade med pulverfärg och ihopsatta med floristtejp.

20140414-174018.jpg

En ros och en lilja håller på att bli till.

image

image

Den understa våningen på bröllopstårtan var en dummy gjord av frigolit som sedan kläddes med sockermassa som draperades hela vägen runt.

image image

Massa runda bitar sockermassa med tunnade kanter, uppvikta genom att utgå från mitten och tätt ihopsatt bredvid varandra skapade dessa vackra ”volanger”/ruffles.

image

Biten ovan, skapad i sockermassa efter ett utritat mönster, sattes som ett liv runt andra våningen i ett försök att efterlikna brudens klänning.

Allting slutfördes på plats i lokalen där bröllopsfesten skulle äga rum. Nedan är en bild på tårtan innan alla blommorna är på plats. Tycker den blev ganska fin utan alla blommor också måste jag säga 🙂

image

image

”Dance like there´s nobody watching, love like you´ve never been hurt, sing like there´s nobody listening and live like it´s heaven on earth.”
– William W. Purkey

Leave a Reply


Senaste inlägg

Lillebror fyller em8ji

Posted on aug - 29 - 2019

0 Comment

Liten har blivit stor

Posted on jul - 12 - 2019

0 Comment

Regnbågskakor

Posted on jun - 15 - 2019

0 Comment

Förtrollande pasteller

Posted on jun - 8 - 2019

0 Comment