Inför den här tårtan fick jag ta hjälp av google och göra lite research. Jag kan minnas Lilla spöket Laban från min egen barndom men ingenting om detaljerna kring figurerna eller annat. Jag fick i alla fall snabbt reda på att Laban bor med sin familj i slottet Gomorronsols källare. Han är kompis med lillprins Bus och har en busig lillasyster som heter Labolina. Lillprins Bus har en silvrig krona och en tröja med en guldkrona på vilket också speglades på tårtan. I övrigt gick färgerna i rött, vitt och svart enligt önskemål och som pricken över i skrev Laban själv ett personligt meddelande på tårtan till födelsedagsgrisen 🙂

GRATTIS Moa och hoppas du blev ordentligt firad av nära och kära!

20140513-141616.jpg 20140513-141631.jpg 20140513-141529.jpg 20140513-141556.jpg 20140513-141606.jpg

Chokladbotten
Vit chokladmousse
Jordgubbsmousse

”Spread love everywhere you go. Let no one ever come to you without leaving happier.”
– Unknown

Categories: Barntårtor

3 Responses so far.

 1. paula skriver:

  Hej
  Ditt jobb är fantastik…
  Undrar hur får man så raka tårtor och vad använder du för att splacka tårtor?
  MVH:Paula

  • Tusen tack Paula!
   Jag använder mestadels marängsmörkräm (receptet finns här på sidan ”swiss meringue buttercream”) när jag spacklar, ibland ganache. Jag sätter tårtan på ett snurrfat (finns billigt på IKEA) så är det lätt att nå runt om hela tårtan. Jag spacklar ett tunt lager med en spatel och låter tårtan stå en stund i kylen så att det stelnar. Spacklar sedan igen och använder sen en degskrapa som jag håller stadigt mot tårtan samtidigt som jag snurrar på snurrfatet. Skrapar hela vägen runt tårtan i omgångar tills det blir slätt och fint med raka kanter. Lycka till! MVH Josefin

 2. Jonna Franksäter skriver:

  Ohh, den där tårtan åt jag på Moas kalas och den var supergod. Gör du tårtor till folk du inte känner också? Mina barn fyller snart år och vill ha någon rolig tårta till deras kalas…

Leave a Reply


Senaste inlägg

Baka i TV

Posted on Apr - 22 - 2018

0 Comment

Hundkalas

Posted on Okt - 15 - 2017

0 Comment

Bröllopstårta i svart och...

Posted on Sep - 29 - 2017

2 Comments

Liams Minecrafttårta

Posted on Aug - 28 - 2017

0 Comment

En svärmorsdröm

Posted on Aug - 16 - 2017

0 Comment